Одним із найпростіших пирогів можна вважати яблучний пиріг.
Для початку в миску з яйцями вносимо сіль, звичайний та ванільний цукор. Збиваємо міксером до появи білої маси пишної.
Змішуємо з розпушувачем борошно, просіюємо половину в яєчну масу. Акуратно тісто замішуємо лопаткою.
У сотейнику вершкове масло розтоплюємо з молоком на помірному вогні, потім в тісто виливаємо.
Просіюємо борошно з розпушувачем в тісто і продовжуємо замішувати до густої консистенції. Форму для випікання пергаментом застилаємо.
Викладаємо першу частину тесту рівним шаром. Нарізаємо часточками яблука тонкими і кладемо їх на тісто внахлест.
Накриваємо яблучний шар другою частиною тіста, вирівнюємо поверхню.
Випікаємо пиріг близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.
За бажання перед запіканням можна пиріг посипати крихтою мигдальною, а після випічки прикрасити ванільним цукром.
👉👉Підпишіться на наш 👉телеграм 👈, щоб першим дізнатися всі новини❗️❗️❗️