Кухонні ножиці є у багатьох, але особисто я ніколи не думав навіщо необхідні зубці між ручками.
Не надавав цьому жодного значення. Зізнаюся, я думав, що це такий декор чи відмітний знак. Але я дізнався, що ці зубчики мають 3 функції.
Вихідні дружина вирішила провести на теренах інтернету: читала новини, гортала соціальні мережі. І раптом вона звернулася до мене з круглими очима.
- Уявляєш, як цікаво! Ану неси сюди ножиці!
Я приніс, а вона мені вирішила загадати загадку:
- Бачиш зубці? Тепер назви мені 3 способи їх застосування на кухні.
Перше, що я подумав, було правильною відповіддю і єдиною, яку я зміг вгадати.
- Для колки волоських горіхів. Спробували вийшло, але результат не на п’ятірку.
Ми давно вже навчилися колоти горішки на пляшці від шампанського. Цей спосіб дозволяє зберегти ядерця в цілому вигляді.
- Другу функцію я не зміг вгадати, хоч вона сама напрошується. Часто дружина мене просить відкрутити кришку на пляшці: із напоями, мінеральною водою, соусами. Деякі виробники закручують їх надто туго. А якщо руки вологі, то простіше захопити рушником, щоб було не слизько. І ось різьблення між ручками ножиць допомагає впоратися із цим завданням:
Затискаємо кришку і з дивовижною легкістю відкручуємо. Деякі я знаю використати для відкручування кришки на пляшці пасатижі.
- Третій спосіб я практично вгадав! Висловив свій здогад:
— Мабуть, щось робити з рибою.
Це правильно, але не зміг розвинути думку. Виявилося, що між зубцями затискається хвіст риби і тоді вона не вислизатиме під час чищення луски. Усім, хто хоч разочок чистив рибу, відомо, наскільки вона слизька і так і хоче вислизнути зі столу на підлогу.
Ще дана функція працює у випадку курячої тушки: затискаємо гомілку і обробляємо легше і швидко.
👉👉Підпишіться на наш 👉телеграм 👈, щоб першим дізнатися всі новини❗️❗️❗️