Чому американці та європейці гречку не їдять. Коли ми дізнаємося причину, то стає ніяково

У нашій країні гречка – один із найпопулярніших продуктів харчування. Навіть наш добробут можна визначити за вартістю гречаної крупи та наявністю її у магазинах.

З гречки можна приготувати гарніри, самостійні страви та супи. Її можна їсти у піст, якщо готувати без їжі тваринного походження. Навіть є котлети з гречаної крупи, а також служить начинкою для пирогів і вареників. Ще до мене доходили чутки, що з гречки варять кисіль.

Але таку любов до гречки з нами не поділяють мешканці західних країн, тобто американці та європейці. За кордоном до гречки ставляться з зневагою і на нас, які жують цю смакоту, поглядають з подивом і навіть зневагою.

Так давайте все ж таки розберемося в чому полягає причина такого ставлення до гречаної крупи на заході.

Чому гречку називають гречкою?

За наданням у наші краї гречку завезли грецькі ченці, які прибули з місіонерською метою. Вони й навчили наших селян вирощувати це диво та правильно готувати. А назва гречка пояснюється тим, що її корінь «греч», а це говорить про спорідненість продукту з Грецією.

Чому тільки наші люди їдять гречку?

Ще в деяких пострадянських країнах теж люблять поласувати гречкою.

А ось жителі західних країн відмовляються їсти гречану крупу з простої та банальної причини. У Європі та Америці гречка завжди була кормом для худоби, бо невибаглива та добре росте.

У Португалії, Іспанії, Франції, Бельгії та Німеччині гречану крупу вважали «арабською» рослиною і часто її називали «язичницькою» крупою. Усі європейці та американці впевнені, що гречка є їжею лише для тварин. Тому їх дуже дивує те, що ми їмо гречану крупу із задоволенням.

Крім того, на заході вважають гречку несмачною та гіркою. Але ж ми знаємо, що це неправда. Просто європейці та американці не вміють правильно готувати гречку.

Правильно приготовлена ​​гречана крупа не тільки матиме відмінний смак, але й матиме величезну кількість корисних мікроелементів та властивостей.

Гречка покращує гормональний організм, нормалізує артеріальний тиск, знижує рівень цукру в крові, підвищує гемоглобін, зміцнює імунітет, а ще виводить з організму холестерин і токсини.

Тому кожен дієтолог вам скаже, що гречана крупа повинна бути у вашому раціоні.

Не треба дивитися на мешканців західних країн, їжте гречки стільки, скільки забажаєш!

👉👉Підпишіться на наш 👉телеграм 👈, щоб першим дізнатися всі новини❗️❗️❗️

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *