Хачапурі по-тбіліському — найсмачніша страва, яку зможе приготувати кожна

Так хочеться розповісти, яка це чудова штука – хачапурі. І скільки різновидів існує! І що хачапурі визнано нематеріальною пам’яткою грузинської спадщини.

Як французька кухня, чи мексиканська кухня, чи вірменський лаваш, чи аргентинське танго, чи малюнки на піску народу Вануату, чи індійська йога, чи іспанське фламенко, чи середземноморська дієта, чи юрта (Киргизія та Казахстан), чи кумис, чи китайський театр тіней , кубинська румба, японська кухня, японський театр кабуки, ямайська музика реггей.

Але я розповім про хачапурі на сковороді. Так роблять у Тбілісі.

Інгредієнти:

3 склянки борошно

1 склянка кефіру

2 шт яйце

1 ч. л. сіль

1 ч. л. цукор

Сода харчова 0,5 ч. л.

Олія рослинна 1 ст.л.

Сир твердих сортів 400 г

Олія вершкове 50 г

Приготування:

1 Крок

Вилити кефір у глибоку посудину і ретельно перемішати з яйцем, цукровим піском та олією. Присолити.

2 Крок

Протрусити через сито борошно (2 ст.). Половину просіяної кількості залишити на підсипку. Другу половину змішати із содою і всипати в миску до кефіру.

3 Крок

Замішати тісто, додаючи частинами ще борошно. Маса повинна вийти м’якою, що добре утримує форму, не надто липкою. Накрити бавовняною серветкою і відставити убік. Важливо! Не переборщіть з мукою, щоб хачапурі не були жорсткими.

4 Крок

Сир (краще сулугуні) крупно натерти, змішати з яйцем.

5 Крок

Розкачати циліндр тесту і поділити на дев’ять частин. З шматочків сформувати круглі коржики і розкласти начинку. Заліпити, звівши по центру краю.

6 Крок

На інший бік перевернути, трохи прокатати качалкою. Повторіть ці дії ще раз.

7 Крок

Пропекти на прогрітій сковорідці з одного та іншого боку до рум’янцю (без додавання олії). Кришкою закрити після перевертання.

8 Крок

Викладати готові коржики на блюдо, перемазуючи брусочком вершкового масла щедро.

Чудовість, око не відірвати. Аромат та смак неповторні. Ситного застілля та приємного апетиту!

👉👉Підпишіться на наш 👉телеграм 👈, щоб першим дізнатися всі новини❗️❗️❗️

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *